Welkom

splash3

Nieuws

Situatie rondom AquaAltena krijgt bizarre wending

Optisport Exploitaties heeft bezwaar aangetekend tegen het voorstel van de gemeenten Aalburg en Woudrichem om het noodlijdende zwembad AquaAltena in Andel extra financiële steun te geven.

Het relatief nieuwe zwembad, dat door Sportfondsen wordt geëxploiteerd, heeft al vanaf de start in 2014 moeite om de exploitatie rond te krijgen.

Sportfondsen heeft om die reden extra subsidie aangevraagd voor de komende drie jaar. De gemeenten hadden min of meer al een toezegging gedaan om 130.000 per jaar extra beschikbaar te stellen.

Optisport Exploitaties is van mening dat er nu een situatie is ontstaan waarbij men de steun aan Sportfondsen ziet als onrechtmatige overheidssteun.

In de zoektocht naar een exploitant meldde zich destijds slechts één kandidaat in de vorm van Sportfondsen. Het lijkt er nu op dat Optisport interesse heeft om de exploitatie van het zwembad over te nemen van Sportfondsen?

De gemeenten gaan nu juridisch advies inwinnen om te kijken of de extra steun wel rechtmatig is.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl