Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Oud subtropisch zwembad op Ameland al jaren in verval

Al veertien jaar staat het voormalig subtropisch zwembad Tropica Ambla op Ameland leeg. Een aantal bewoners zijn het helemaal zat en hebben het zwembad bezet.

Er zijn alle jaren plannen voor leegstaande pand maar concreet is er nog niets gerealiseerd. Enkele jaren geleden wisselde het pand nog van eigenaar.

De huidige eigenaren, een groep van investeerders in de onder andere de onroerend goed en recreatiemarkt, willen het project uiteindelijk weer verkopen.

Voor de vierde keer wordt een nieuw plan ingediend bij de gemeenteraad. In dit plan zou het zwembad een kuuroord worden. De actiegroep heeft er geen vertrouwen meer in en wil nu duidelijkheid.

Het pand staat al jaren in verval is ook regelmatig het slachtoffer van vandalisme. Ooit was het de trots van Ameland, maar na het faillisement in 2002 is er geen juiste bestemming gevonden voor de accommodatie.

Het lijkt er meer op dat het pand een speelbal is geworden van investeerders.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.