Welkom

splash3

Nieuws

Meer duidelijkheid nodig over richtlijnen vervangen rvs

Naar aanleiding van de radio uitzending van Reporter heerst er veel onduidelijkheid over de onderzoeksplicht en het vervangen van gevaarlijk rvs bevestigingsmateriaal in zwembaden.

Hieronder enkele passages uit de rapportage die het VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) heeft opgesteld.

De inspectierapporten over gevaarlijk rvs in zwembaden worden in opdracht van de eigenaren of exploitanten van zwembaden gemaakt door particuliere inspectiebedrijven. Zij laten deze inspectierapporten maken, om voor zichzelf inzichtelijk te maken dat de roestvaststalen constructies in hun zwembaden veilig zijn. Hiermee geven zij invulling aan hun verantwoordelijkheid om te zorgen dat de zwembaden voldoen aan het Bouwbesluit 2012. Deze verantwoordelijkheid van een zwembadeigenaar of –exploitant volgt uit de Woningwet.

De gemeente heeft hierbij een toezichtstaak en het gemeentelijk bouw- en woningtoezicht kan, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, bij de eigenaar of exploitant de inspectierapporten opvragen, inzien en beoordelen. De inspectierapporten zijn dus van de zwembadeigenaren of –exploitanten en niet van de gemeenten. De landelijke publiekrechtelijke bouwregelgeving richt zich alleen tot de eigenaar/ exploitant van een gebouw en de gemeente als bevoegd gezag. Er is geen juridische grondslag in de bouwregelgeving om zwembaden te verplichten transparantie te geven over de inspectierapporten richting de zwembadbezoekers.

Binnenkort publiceren wij een artikel met alle ins en outs over deze materie, maar we komen ook met aanbevelingen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl