Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

40.000 oliebollen voor een zwembad op Texel

Vanwege corona kan het jubileum dit jaar niet gevierd worden maar neemt niet weg om even stil te staan bij 50 jaar zwembad Molenkoog op Texel.

De eerste aanzet tot de bouw van zwembad Molenkoog was in april 1970 toen de eerste schop de grond in ging voor de aanleg van het openluchtbad.

Enkele maanden later ging het bad open, alhoewel de afwerking van de accommodatie en de aanleg van de zonneweiden pas een jaar later gereed waren.

Saillant detail – er werd toen nog van uit gegaan dat er binnen twee jaar een start gemaakt zou worden met de bouw van een overdekt zwembad.

De Texelse gemeenschap bracht destijds bijna 31.000 gulden bijeen voor de bouw van het zwembad, voornamelijk door de verkoop van meer dan 40.000 oliebollen.

Molenkoog is een begrip op Texel, tien jaar geleden is het zwembad geheel gerenoveerd waardoor het nog jaren mee kan.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.