Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Complete dak zwembad De Carrousel moet worden vervangen

Na onderzoek is gebleken dat het dak van zwembad Carrousel in Ommen moet worden vervangen. Er is er houtrot in de constructie ontstaan door de werking van inwendige condensatie vocht.

Met het vervangen van het dak is bijna 300.000 euro gemoeid en de gemeente is verantwoordelijk voor het vervangen van het dak. Er is door een deskundige vastgesteld dat er tijdens de bouw fouten zijn gemaakt in de constructie van de dakopbouw.

Vooral de dampremmende folie dat is gebruikt blijkt de boosdoener te zijn. Voor een zwembad is het niet verstandig om een folie als dampremmer te gebruiken omdat deze zorgt voor inwendige condensatie. Niet alleen dampwerende folie zorgt voor problemen, maar ook het gebruik van een bepaald type steenwol.

Al met al heeft dit ervoor gezorgd dat er een grote toename van vocht binnen de dakconstructie heeft plaatsgevonden waardoor er geen andere keuze is om het dak in zijn geheel te vervangen. De gemeente gaat nog onderzoeken of de kosten verhaald kunnen worden op de aannemer die het dak heeft aangebracht.

Zwembad De Carrousel maakt onderdeel uit van een multifunctioneel complex, met naast het zwembad, een sporthal en een cultureel centrum.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.