Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zonnecollectoren te zwaar, zwembad gesloten

De gemeente Heusden heeft het zwembad van sportcentrum Die Heygrave in Vlijmen per direct gesloten. Reden, de zonnecollectoren die recentelijk zijn aangebracht bleken te zwaar zijn voor de dakconstructie van het zwembad.

De gemeente gaat onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren dat er meer gewicht op het dak is geplaatst dan volgens de berekening zou mogen. In die berekeningen worden overigens ruime marges aangehouden en wordt bijvoorbeeld ook rekening gehouden met een bepaald gewicht aan sneeuw.

Inmiddels is het probleem opgelost door de balast te verminderen. De aannemer had gekozen voor tegels om de constructie te waarborgen, er is nu een frame-constructie geplaatst om de zonnecollectoren te waarborgen. Het zwembad gaat dus weer open.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.