Welkom

splash3

Nieuws

Hoge energie- en personeelskosten zorgen voor megaverlies

Uit gegevens van de rekenkamer commissie van de gemeente Kampen blijkt dat zwembad De Steur al tien jaar fors verlies lijdt. Tien jaar lang, maar misschien wel nog langer komt exploitant Sportfondsen Kampen 1 miljoen euro per jaar tekort. De belangrijkste oorzaken zijn de enorm gestegen energielasten en de hoge personeelskosten.

De gemeente wilde al eerder en vaker ingrijpen, maar dat kon niet op basis van een exploitatie contract dat nog stamt uit 1974. Hierin stond opgenomen dat de gemeente verantwoordelijk is voor alle verliezen.

Vroeger was het gebruikelijk dat dit soort langdurige contracten werden afgesloten en waarbij de gemeente verantwoordelijk was voor de verliezen. Tegenwoordig wordt het risico bij exploitant neergelegd.

Met de komst van een nieuw zwembad en daarbij een nieuw exploitatiecontract gaat de gemeente ervan uit dat dit soort mega verliezen in de toekomst tot het verleden behoren.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl