Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

De Houtzagerij weer open, zwembad treft geen blaam

Zwembad De Houtzagerij in Den Haag is weer open. Het zwembad was sinds 24 maart jl. gesloten voor onderzoek, nadat op 8 maart een groep kinderen en op 23 maart een groep vrouwen na het zwemmen onwel waren geworden.

Uit het onderzoek door GGD Haaglanden, Omgevingsdienst Midden-Holland en Omgevingsdienst Haaglanden blijkt dat er geen enkele aanwijzing is dat de gezondheidsklachten veroorzaakt zijn door vrijgekomen biologische of chemische stoffen in het zwembad.

Ook is er geen relatie tussen beide incidenten vastgesteld. Wat mogelijk een rol gespeeld kan hebben, is het verschijnsel dat mensen die zien dat iemand anders onwel wordt, zelfs soms ook lichamelijke klachten krijgen.

Het onderzoek en de conclusies zijn ook nog ter beoordeling voorgelegd aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De verklaring van GGD Haaglanden roept evengoed vragen op.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.