Welkom

Welkom op de site van ZwemRekreatie

Welkom op de site van ZwemRekreatie.nl, de meest belangrijkste actuele nieuws en informatie voorziening voor de zwemrekreatiebranche.
Door de site regelmatig te bezoeken blijft u op de hoogte van het laatste actuele nieuws binnen de branche.
Zoek op ieder willekeurig trefwoord en u vindt de meest uitlopende informatie over een bepaald onderwerp.
Er staan bijna 7000 nieuwsitems en artikelen op de website!
Via ZwemRekreatie Facebook geven wij nieuws over de activiteiten en evenementen van zwembaden, exclusieve informatie dat niet op ZwemRekreatie.nl verschijnt.

Likebutton

Indien u diensten en/of producten zoekt, raadpleeg A & P Info.

Nieuws

Proces tegen badmeesters (Update) OM eist 120 uur werkstraf

Het proces tegen drie badmeesters en twee leerkrachten, in verband met het dodelijk ongeval van het 9-jarige Syrische meisje uit Rhenen, is gestart in de Utrechtse rechtbank.

De betrokkenen wordt verweten dat er onvoldoende toezicht was tijdens de schoolzwemles, waardoor het meisje in september 2015 verdronk in zwembad ’t Gastland.

(Update) Het Openbaar Ministerie eist 120 uur werkstraf voor de drie badmeesters en twee leerkrachten. Volgens het OM zijn de vijf schuldig aan de dood van het 9-jarige Syrische meisje.

De officier van justitie is van mening dat de vijf zich onvoldoende aan normen en regels van toezicht hebben gehouden.  Het woord is nu aan de verdediging, uitspraak 22 jun 2017.

Naar het zich nu laat uitzien speelde er meer rondom het Syrisch meisje, volgens haar moeder had haar dochter het sowieso erg moeilijk op school. Ze werd vanaf het begin gepest op school door klasgenootjes. De school zou alleen bezorgd zijn over de zwemkleding die het meisje niet had en niet over andere problemen die speelden.

Hieronder een kort overzicht van de feiten uit de rechtzaak:

Het meisje kon niet zwemmen en woonde sinds een paar maanden in Rhenen en sprak slecht of geen Nederlands.

Dit zorgde voor een taalbarrière, er werd Engels tegen haar gesproken en er werden gebaren gebruikt.

Er werd haar op deze manier duidelijk gemaakt dat ze niet naar het diepe bad mocht gaan.

Nadat de zwemles afgelopen was, mocht het meisje haar drijfgordel afdoen en vrij zwemmen tussen ongeveer dertig andere kinderen in het ondiepe bad.

Volgens de kinderen zou het meisje later in het diepe bad zijn gesignaleerd.

De toezichthoudende badmeester bij het diepe bad wist niet wie de twee kinderen waren die niet konden zwemmen.

Na de korte periode van vrij zwemmen is het meisje volgens de kinderen nog gesignaleerd bij de douches.

Pas na het tellen van de kinderen richting de uitgang kwam men er achter dat het meisje ontbrak.

Een vrouw die aan het zwemmen was zag het meisje op de bodem liggen en sloeg direct alarm.

Direct is er door een badmeester gereanimeerd en werd het meisje overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij is overleden.

Wat ook opviel is dat de twee leerkrachten van de school niet op de hoogte waren van het zwemles protocol.

U kunt het proces via Twitter volgen.

Voor meer informatie over het protocol veilig schoolzwemmen, klik hier.

 

A&P

Zwembaden

Productwijzer

Gegarandeerd licht met Light4Life

Al bijna tien jaar verzorgt WaterVision de onderwaterverlichting in zwembad Dijnselburg in Zeist. Naast levering en installatie betekent dat: betrokkenheid bij het lichtplan en het verzorgen van onderhoud. Met de Light4Life service treedt WaterVision actief op en vervangt lampen die risico op uitval kunnen krijgen. Vertrekkend directeur Ben Delsing vertelt over zijn ervaringen met WaterVision en legt uit waarom zwembad Dijnselburg voor de Light4Life service heeft gekozen.

delsing
“Onder mijn leiding heeft Zwembad Dijnselburg bijna tien jaar geleden gekozen voor WaterVision. Wij bepalen wat kwaliteit is en wij kiezen alleen voor kwaliteit. Licht betekent niet alleen sfeer, maar vooral veiligheid. Onze mensen moeten altijd doorzicht hebben tot op de bodem van de baden. Waar ze ook staan, ze moeten elk hoekje kunnen overzien. Wij hebben behoefte aan lampen met een goede lichtspreiding en aan een leverancier die tot in de aftersales betrokken is bij onze belangen. Zodra een lamp uitvalt mag je niet wachten, maar moet je die meteen vervangen. Licht is echter ook een forse energieverbruiker – of: wás, moet ik eigenlijk zeggen. Toen wij de NanoPower LED-schijnwerpers van WaterVision installeerden, leverde ons dat direct een energiebesparing van ruim 90% op. De keuze voor ‘kwaliteit in alle opzichten’ is vaak niet de goedkoopste keuze. Wij moeten zorgvuldig omgaan met gemeenschapsgeld maar als wij voor een dubbeltje op de eerste rang hadden willen zitten, dan hadden wij destijds die sprong vooruit waarschijnlijk niet gemaakt. Kiezen voor kwaliteit levert veel op, op langere termijn.”

dijnselburg
“Om continu kwaliteitslicht te garanderen, hebben wij dit jaar gekozen voor het Light4Life servicecontract van WaterVision: technici houden in de peiling welke lampen risico op uitval kunnen opleveren en zij vervangen die lampen op voorhand. Dat ontzorgt ons enorm en het garandeert het licht dat voor ons – en voor onze bezoekers – zo belangrijk is. Mensen lijken het idee te hebben dat LED-lampen nooit stuk gaan, maar álles heeft een levensduur. Bovendien kunnen er in een omgeving als een zwembad gaandeweg kleurveranderingen in het licht optreden. De techniek is dermate complex, dat wij niet zelf willen gaan dokteren. Na kerncentrales en ziekenhuizen zijn zwembaden de meest complexe gebouwen – er is simpelweg te weinig kennis en kunde om alle aspecten zelf te doen. Maar beheren en beheersen kunnen wij het wel. Daar blinkt Zwembad Dijnselburg in uit. Ons zwembad staat er in topconditie bij, hoewel het nu al twintig jaar bestaat. Er zijn baden die maar half zo oud zijn, die nu al aan herbouw of renovatie toe zijn… In het continue proces van kwaliteitsbeheersing denken de technici van WaterVision erg goed met ons mee en over de aftersales zijn wij uitermate tevreden. WaterVision voorziet ons steeds van de nieuwste technieken, met alle voordelen van dien. Ik kan zeggen dat ik niet meer zonder het Light4Life contract zou willen.”

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
captcha
Vul bovenstaande reeks in

Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.