Welkom

Welkom op de site van ZwemRekreatie

Welkom op de site van ZwemRekreatie.nl, de meest belangrijkste actuele nieuws en informatie voorziening voor de zwemrekreatiebranche.
Zoek op ieder willekeurig trefwoord en u vindt de meest uitlopende informatie over een bepaald onderwerp.
Via ZwemRekreatie Facebook geven wij regelmatig nieuws over activiteiten en evenementen bij zwembaden.

Likebutton

Indien u diensten en/of producten zoekt, raadpleeg A & P Info.

Nieuws

Maarten van der Weijden na Bolsward over de helft!

Top lange afstand zwemmer Maarten van der Weijden is bezig met zijn monstertocht over bijna 200 km. De 11steden zwemtocht langs elf steden in Friesland is volop gaande. Helaas mochten de meer dan 1000 sponsors die geld hebben ingezameld voor het KWF fonds niet meezwemmen.

Dit alles heeft te maken met zogeheten e-colie bacterie. Deze bacterie veroorzaakt door de warmte van de afgelopen weken, kan diarree met zich meebrengen. Een waterpoloploeg uit Almen die 30.000 euro heeft ingezameld was zeer teleurgesteld, maanden van training waren hier aan vooraf gegaan.

Wellicht dat ze toch nog mee zijn gaan zwemmen om de sponsors niet teleur te stellen en ze willen daarbij het risico van diarree op de koop toenemen. Als tegemoetkoming naar de sponsors hebben de zwembaden langs het traject de deuren opengezet zodat de zwemmers gratis hun kilometers kunnen zwemmen.

Na de start in Leeuwarden was Maarten om 10 uur in Sneek, hierna ging hij door naar de volgende stempelpost in IJlst, waar hij kort na 11.00 uur passeerde, van IJlst  richting Sloten waar hij rond 15.00 uur is aangekomen, hij is nu onderweg naar Stavoren waar hij rond 23.00 uur wordt verwacht, daarna volgt, als alles goed gaat, om 3 uur ’s nachts Hindeloopen, om half vijf Workum en 8.30 uur op zondag Bolsward.

Update zondag 19-08-2018 – 12:00 uur

Maarten van der Weijden heeft vannacht een langere pauze ingelast. Van te voren gaf hij al aan dat vooral de nachten mentaal zwaar zijn.  Hij zat er dan ook doorheen en had ook te maken met veel spierpijn. Zodra het licht werd zwom hij verder. Na Workum en Bolsward is hij nu over de helft en gaat nu richting Harlingen. Volg hier het laatste nieuws via de Leeuwarder Courant.

Via onderstaande livestream van de NOS kunt u Maarten volgen op zijn heroïsche tocht. En de NOS doet iedere dag verslag op TV.

 

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Gegarandeerd licht met Light4Life

Al bijna tien jaar verzorgt WaterVision de onderwaterverlichting in zwembad Dijnselburg in Zeist. Naast levering en installatie betekent dat: betrokkenheid bij het lichtplan en het verzorgen van onderhoud. Met de Light4Life service treedt WaterVision actief op en vervangt lampen die risico op uitval kunnen krijgen. Vertrekkend directeur Ben Delsing vertelt over zijn ervaringen met WaterVision en legt uit waarom zwembad Dijnselburg voor de Light4Life service heeft gekozen.

delsing
“Onder mijn leiding heeft Zwembad Dijnselburg bijna tien jaar geleden gekozen voor WaterVision. Wij bepalen wat kwaliteit is en wij kiezen alleen voor kwaliteit. Licht betekent niet alleen sfeer, maar vooral veiligheid. Onze mensen moeten altijd doorzicht hebben tot op de bodem van de baden. Waar ze ook staan, ze moeten elk hoekje kunnen overzien. Wij hebben behoefte aan lampen met een goede lichtspreiding en aan een leverancier die tot in de aftersales betrokken is bij onze belangen. Zodra een lamp uitvalt mag je niet wachten, maar moet je die meteen vervangen. Licht is echter ook een forse energieverbruiker – of: wás, moet ik eigenlijk zeggen. Toen wij de NanoPower LED-schijnwerpers van WaterVision installeerden, leverde ons dat direct een energiebesparing van ruim 90% op. De keuze voor ‘kwaliteit in alle opzichten’ is vaak niet de goedkoopste keuze. Wij moeten zorgvuldig omgaan met gemeenschapsgeld maar als wij voor een dubbeltje op de eerste rang hadden willen zitten, dan hadden wij destijds die sprong vooruit waarschijnlijk niet gemaakt. Kiezen voor kwaliteit levert veel op, op langere termijn.”

dijnselburg
“Om continu kwaliteitslicht te garanderen, hebben wij dit jaar gekozen voor het Light4Life servicecontract van WaterVision: technici houden in de peiling welke lampen risico op uitval kunnen opleveren en zij vervangen die lampen op voorhand. Dat ontzorgt ons enorm en het garandeert het licht dat voor ons – en voor onze bezoekers – zo belangrijk is. Mensen lijken het idee te hebben dat LED-lampen nooit stuk gaan, maar álles heeft een levensduur. Bovendien kunnen er in een omgeving als een zwembad gaandeweg kleurveranderingen in het licht optreden. De techniek is dermate complex, dat wij niet zelf willen gaan dokteren. Na kerncentrales en ziekenhuizen zijn zwembaden de meest complexe gebouwen – er is simpelweg te weinig kennis en kunde om alle aspecten zelf te doen. Maar beheren en beheersen kunnen wij het wel. Daar blinkt Zwembad Dijnselburg in uit. Ons zwembad staat er in topconditie bij, hoewel het nu al twintig jaar bestaat. Er zijn baden die maar half zo oud zijn, die nu al aan herbouw of renovatie toe zijn… In het continue proces van kwaliteitsbeheersing denken de technici van WaterVision erg goed met ons mee en over de aftersales zijn wij uitermate tevreden. WaterVision voorziet ons steeds van de nieuwste technieken, met alle voordelen van dien. Ik kan zeggen dat ik niet meer zonder het Light4Life contract zou willen.”

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.