Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Bewegingsonderwijs bij zwembaden Groningen is een succes

Sinds dit schooljaar 2015–2016 is de gemeente Groningen, samen met een aantal scholen, in de drie gemeentelijke zwembaden gestart met ‘Bewegingsonderwijs in het water’. Basisschoolkinderen uit de bovenbouw komen op de fiets naar het zwembad en krijgen les in diverse zwemslagen als borstcrawl en schoolslag, reddingszwemmen, snorkelen en waterpolo. Elke groep krijgt zes zwemlessen, één uur per week.

In 2010 heeft de gemeente, als onderdeel van het gemeentelijk bezuinigingspakket, besloten om het schoolzwemmen af te schaffen. Bij het schoolzwemmen waren vooral de kosten voor busvervoer van de kinderen uit de groepen 4 en 5 erg hoog. De uren waarop er vroeger schoolzwemmen werd gegeven zijn nog steeds beschikbaar, evenals een deel van het personeel van de Werkmaatschappij Sport en Recreatie (WSR). Doordat er les wordt gegeven aan kinderen uit de bovenbouw kunnen kinderen op de fiets naar de zwembaden komen. In samenwerking met de WSR is het gelukt om de lessen binnen de bestaande budgeten aan te bieden.

Het schoolzwemmen was vooral gericht op het behalen van het zwemdiploma. Het bleek echter dat meer dan 80% van de kinderen al een zwemdiploma had. In 2013 heeft de gemeente een vangnetregeling opgezet voor kinderen die niet de financiële middelen hebben om zwemlessen te volgen. Daarmee worden kinderen ondersteund om te leren zwemmen. Er wordt volop gebruik gemaakt van de vangnetregeling en het percentage kinderen dat een diploma haalt is gestegen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.