Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

26 miljoen euro kostende Amerena Amersfoort is nu al een flop

Ruim drie jaar geleden waren er al berichten over dat het slecht ging met het nieuwe en ambitieuze zwembad van Amersfoort, Amerena.

En vandaag de dag gaat het nog niet veel beter met het 26 miljoen euro kostende zwembadcomplex uit 2018. Het is en blijft een zinkend schip van bijleggen.

De kosten die de gemeente Amersfoort moet maken om zwembad Amerena open te houden, lopen compleet uit de hand.

Er is berekend dat Amersfoort de komende vier jaar in totaal 2,5 miljoen euro extra moet bijdragen om het zwembad overeind te houden.

Exploitant SRO heeft de gemeente gevraagd bij te springen om het zwembad draaiende te houden. In totaal is Amersfoort de komende vier jaar 12,8 miljoen euro kwijt aan Amerena.

Op alle vlakken blijft het zwembad achter op de prognose. Het blijkt maar weer eens dat prognoses geen garantie zijn voor een positief resultaat.

De gemeenteraad moet nu weer beslissen om opnieuw de portomonnee te trekken.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.