Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

2521 Gewoon Zwemmen in Alblasserdam

De gemeente Alblasserdam en 2521 Gewoon Zwemmen BV, een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Zwembond, hebben een overeenkomst ondertekend voor de bouw van een nieuw zwembad in Alblasserdam. De gemeente koopt met deze licentie een compleet concept voor de bouw en exploitatie van een zwembad. Nu de overeenkomst is getekend, kan de gemeente in samenwerking met zwem- en poloclub Wiekslag, de Alblasserdamse reddingsbrigade en sportcentrum Blokweer aan de slag om het standaardconcept aan te passen aan de Alblasserdamse locatie en behoeftes. Alblasserdam is de eerste gemeente in Nederland waar dit type zwembad gebouwd gaat worden. Het ‘2521-bad’ is een uniek concept. 2521 verwijst naar het formaat van het bad: 25 bij 21 meter verdeeld over acht banen. Het concept is uniek vanwege de lagere kosten, de duurzaamheid en het maatschappelijke ondernemerschap zonder winstoogmerk. De lagere kosten worden onder andere bewerkstelligd door de bouwmethode en de actieve inzet van de verenigingen en een beheersstichting bij de exploitatie van het zwembad. In 2013 wordt gestart met de bouw van het nieuwe zwembad op het terrein bij de sporthal. Het oude zwembad blijft geopend tot de oplevering van het nieuwe bad eind 2014. Vervolgens zal het oude zwemgebouw plaatsmaken voor de tweede bouwfase van woningbouwproject Hof en Singel. Het college vindt het belangrijk om te investeren in een nieuw zwembad in Alblasserdam. Log in voor meer informatie over 2521 Gewoon Zwemmen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.