Welkom

splash3

Nieuws

‘2521 Gewoon Zwemmen’ bad per direct gesloten vanwege roest

Het concept van de KNZB, ‘2521 Gewoon Zwemmen’, heeft weer een tik opgelopen. Het eerste recht toe recht aan zwembad in Alblasserdam is per direct gesloten vanwege roestvorming.

Omdat de veiligheid van de zwemmers in geding is heeft B & W van Alblasserdam besloten om zwembad Blokweer per direct te sluiten. De gemeente hoopt binnen twee weken meer duidelijkheid te kunnen geven over eventuele vervolgstappen.

Alblasserdam kreeg in 2014 als eerste gemeente in Nederland een dergelijk zwembad. Na de oplevering ontstond door een constructiefout in de beweegbare bodem al schade aan het zwembadbassin.

Daardoor ontstonden er diverse lekkages. Deze zijn na herstel van de constructiefout gerepareerd. Ook bleken de roestvaststalen kolommen in de constructie van het bad op een aantal plaatsen misvormd te zijn.

Op meerdere plekken in Nederland, waar deze vorm van zwembaden zijn gebouwd, zijn er problemen geweest. Vanwege al deze problemen is het concept ‘2521 Gewoon Zwemmen’ al stopgezet door de KNZB.

Lees gerelateerde artikelen voor meer info of zoek op 2521 Gewoon Zwemmen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl