Welkom

splash3

Nieuws

200 zonnepanelen op dak zwembad

Inwoners van Woerden hebben de primeur van nieuwe regeling voor zonnepanelen op andermans dak. Eneco en de lokale coöperatie Solar Green Point Batensteinbad Woerden zijn de initiatiefnemers om samen zonne-energie op te wekken op het dak van het Batensteinbad. Vanaf heden kunnen mensen die graag zonne-energie willen opwekken, maar geen geschikt dak hebben, profiteren van een aantrekkelijk belastingvoordeel. In het energieakkoord is afgesproken dat alle leden van een lokale coöperatie die zonnepanelen plaatst op een geschikt dak in de buurt, korting op de energiebelasting krijgen. Dit is 7,5 cent korting (9 cent inclusief btw) per opgewekte kilowattuur stroom.

De gemeente Woerden -eigenaar van het zwembad- heeft het dak van 1000m² ter beschikking gesteld aan Solar Green Point Batensteinbad Woerden. Dit is een lokale coöperatieve vereniging die duurzame energie opwekt voor haar leden. De coöperatie plaatst 200 zonnepanelen op het zwembaddak en verkoopt deze aan haar leden voor 400 euro per stuk. Een gemiddeld gezin dat met meerdere zonnepanelen de helft van zijn verbruik opwekt, bespaart hiermee al gauw tot bijna 200 euro per jaar op de energierekening.

zonne-energie
In het Energieakkoord hebben bedrijfsleven, belangenverenigingen en de overheid afspraken gemaakt over de vergroening van de energie in Nederland. Eén van die afspraken is dat burgers in een coöperatie samen kunnen investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen. De coöperatie verkoopt de geproduceerde elektriciteit aan een energieleverancier, die het op het elektriciteitsnet zet. De individuele leden nemen vervolgens energie af voor eigen gebruik, waarover zij normaal gesproken 11,65 cent energiebelasting betalen en daarover nog 21% btw. Op de eigen opgewekte duurzame energie krijgen de leden 7,5 cent korting (9 cent inclusief btw) per kilowattuur. Zij betalen daardoor 4,15 cent in plaats van 11,65 cent. Deze regeling brengt winst op meerdere fronten;de leden hebben lagere energiekosten, de coöperatie heeft inkomsten van de verkochte stroom en het aandeel duurzame energie in Nederland neemt toe.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl