Welkom

splash3

Nieuws

1500 kinderen volgen nieuwe zwemlesmethode

Jacco Verhaeren opende deze week het eerste zwemlesseizoen van SuperSpetters bij zwemvereniging TRB-RES in Tilburg. Na de introductie in april hebben inmiddels 20 organisaties voor de nieuwe zwemlesmethode gekozen. Met de methode SuperSpetters leren kinderen sneller en met meer plezier zwemmen. Ze zijn binnen een schooljaar zwemvaardig en krijgen het KNZB zwemdiploma.

Jacco Verhaeren gaf symbolisch het startsein voor het eerste zwemlesseizoen van SuperSpetters bij zwemvereniging TRB-RES in zwembad Drieburcht in Tilburg. Jacco overhandigde het SuperSpetters zwemboek aan de voorzitter van TRB-RES, Hok San Tjioe. ‘Het is fantastisch te zien hoeveel plezier deze kinderen hebben en hoe ze met de badmuts en de bril op makkelijker leren zwemmen”, zegt Verhaeren.

De vereniging TRB-RES in Tilburg gaat helemaal over op de nieuwe methode. “We vinden het belangrijk de kwaliteit van zwemlessen te borgen. Met SuperSpetters is dat mogelijk. Wij geloven in het eerst aanleren van de borstcrawl en het gebruik van de bril en flippers. We geven zwemles in 3 zwembaden in Tilburg en gaan helemaal over op de KNZB methode, in totaal starten 75 kinderen”, aldus voorzitter Hok San Tjioe.

Jan Kossen, algemeen directeur van de KNZB, is tevreden over het aantal organisaties dat met SuperSpetters aan de slag gaat. ”De reacties op de methode zijn positief en we zijn blij met de diversiteit aan organisaties die starten met onze methode. De kwaliteit van de zwemles staat voorop, dus besteden we samen met de organisaties veel tijd aan de voorbereiding van de lessen en de bijscholing van de zweminstructeurs. We zijn nog steeds in gesprek met veel organisaties, dus we verwachten zeker dat het aantal kinderen dit jaar verder zal toenemen.”

Met de zwemlesmethode neemt de KNZB haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de zwemles en wil ze samen met zwemverenigingen meer kinderen zwemveilig maken. Een kind kan met deze methode met 2 keer in de week zwemles in 10 maanden zwemveilig zijn. De kinderen sluiten deze lesmethode af met één diploma, vergelijkbaar met het eindniveau van het C-diploma. Het voordeel hiervan is, dat er tussentijds geen uitstapmomenten zijn, waardoor uiteindelijk meer kinderen zwemveilig zijn. Meer informatie en aanmelden kan via www.superspetters.nl

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl