Welkom

Het begint alweer een beetje te kriebelen

openluchtzwembad1

Nieuws

‘Vergeten’ meervoudig Olympisch zwemkampioene geëerd

We kennen allemaal Ada Kok, Erica Terpstra en Inge de Bruijn maar Rie Mastenbroek zegt velen niets. Terwijl deze zwemster wel drie gouden! en een zilveren medaille won bij de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn.

Vanwege haar honderdste geboortedag deed de organisatie Rotterdamse Sporticonen een oproep om Rie Mastenbroek te eren en een blijvende herinnering te geven in Rotterdam.

Het in 2018 geopende Zwemcentrum Rotterdam reageerde daarop positief en vanaf nu is het wedstrijdbad met Olympische afmeting vernoemd naar haar. Om het geheel compleet te maken komt er ook een jaarlijks terugkerend zwemevenement, de Rie Mastenbroek Memorial.

Op deze wijze eert de stad Rotterdam de ‘vergeten’ zwemster die niet zo in de spotlight stond als andere zwemkampioenen. Rie Mastenbroek overleed zes jaar geleden op 84-jarige leeftijd.

riemastenbroek

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Milieubarometer maakt werk van energiebesparing

Met de hulp van de milieubarometer wordt de milieuprestatie van zwembaden inzichtelijk gemaakt. De Milieubarometer is een duurzaamheidsmonitor dat de milieukosten en -prestaties van een zwembad snel en eenvoudig zichtbaar maakt.

Exploitanten van zwembaden kunnen via de milieubarometer in één oogopslag zien op welke milieu-aspecten nog zou kunnen worden bespaard. De Milieubarometer wordt voor gemeenten gratis aangeboden door de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

Hiermee worden zij dus gestimuleerd om nog meer werk te maken van energiebesparing en gerelateerde kosten van zwembaden.

milieu

 

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.